Inhoud én commitment

Succes en plezier in het werk is afhankelijk van twee factoren: goede inhoud én commitment van medewerkers. Een goed werkplan, beleidsplan of projectplan: als er geen commitment is, is de kans groot dat het niet gaat werken. Commitment gaat over de onderstroom, welke emoties en overtuigingen bepalen min of meer onbewust het gedrag van medewerkers?

Deze training sluit aan op maatschappelijk ontwikkeling

Een transitie van systeemwereld naar leefwereld:
Transitie van een oude orde die gericht is op controle en beheersing naar een nieuwe orde die gericht is op vertrouwen en bezieling.

Een uitgebreide versie van dit verhaal kun je vinden in het artikel   http://www.scintillae.nl/management-en-de-kunst-van-gedragsverandering/ dat op 8 juni 2015 gepubliceerd is in het digitaal tijdschrift Scintillae van de Nyenrode Business Universiteit (Paul de Blot).

Reactie van deelnemer:
Persoonlijk verhalend, dicht bij de trainer zelf.
Aantrekkelijke samenhang beroep vs. passie, is in balans.

Doelgroep en vorm

De doelgroep van de training is overheden en bedrijven.

Neem contact met ons op.

Lees verder: meer informatie over de training

Praktische toepassing van de training:

Werken in balans gaat niet alleen over je gevoel in het werk, maar heeft ook veel praktische toepassingen. Een voorbeeld is de architectuurdiscussie in Nederland, die soms vastzit in de tegenstelling tussen kitsch (emotie) en functionalisme (ratio). De foto’s laten contrasten tussen uitersten zien, zoals de uitbreiding van de Stadsschouwburg in Amsterdam en een brandweerkazerne in Leidsche Rijn (Utrecht). Een doorvoelde schoonheid kan leiden tot architectuur die mooi én functioneel is. Inzicht in de onderliggende machtsprocessen maakt je effectiever in je werk.

Lees ook: Verbinding tussen inhoud en commitment